Wanneer uw nieuwe website minder dan circa 8 weken oud is en u uw domeinnaam in het zoekvenster van Google invoert, is de kans groot dat uw site nog niet gevonden wordt. Uw website is namelijk nog niet door de spider van Google geïndexeerd en Google weet dus nog niet van het bestaan van uw website af.
De makkelijkste manier om uw webite op te roepen is door uw domeinnaam (www.uwnaam.nl) in de adresbalk van uw browser in te voeren.

Adresbalk
Als u de URL (het www-adres) kent van de website die u bezoeken wilt, kunt u het adres direct in de adresbalk invoeren. Dit is de makkelijkste en snelste manier omdat de zoekmachine dan niet hoeft te zoeken naar een adres dat eigenlijk al bij u bekend is.
Zoekvenster
In alle andere gevallen waarin u geen adres weet, kunt u gebruik maken van het zoekvenster. Google probeert dan één of meer adressen van websites te vinden voor de zoekterm die u heeft ingevoerd.
Google Homepage

Google indexeert dus niet alle websites op het internet maar alleen de pagina's die door de spiders gevonden worden. Omdat er iedere dag veel meer pagina's aan het internet toegevoegd worden dan Google kan indexeren, zal het doorgaans een aantal weken duren voordat uw website ook in de zoekresultaten verschijnt.

Veel gestelde vragen: Zoekmachines

14 dagen gratis en vrijblijvend testen

PROBEER NU