De kans is groot dat u naast uw website ook een e-mail adres wilt dat gekoppeld is aan uw domeinnaam (info@uwdomein.nl).
Of misschien heeft u al een e-mail adres bij uw domeinnaam en uiteraard wilt u dit adres blijven gebruiken bij uw nieuwe website.

Wilt u via Tomston een e-mail account bestellen? Laat ons dan weten welke van onderstaande opties u kiest.


Optie 1: E-mail via Google Apps (met uw eigen e-mail adres)

Email van Google Apps is ook te gebruiken met uw eigen e-mail adres gekoppeld aan uw domeinnaam (info@uwdomein.nl). U kunt zelf kiezen of u uw berichten wilt verzenden en ontvangen via uw eigen e-mail programma of via de website van Gmail. Het is zelfs ook mogelijk om e-mail accounts van anderere providers aan Google Apps toe te voegen zodat alle berichten op één plek binnen komen.
Ondersteuning: Uitsluitend via Google Apps support website
Prijs: € 40,- per jaar (25GB)
Account laten aanmaken door Tomston: € 25,- éénmalig, per domein/mailbox

Belangrijk: indien u reeds een Google Account heeft aangemaakt met het gewenste e-mailadres (bijvoorbeeld voor Google Analytics of Webmaster Tools), is het niet mogelijk om een nieuwe account aan te maken met hetzelfde adres. In dat geval kunnen wij uw huidige Google Account uitbreiden met een mailbox, maar dient u ons wel de login-gegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) van uw account te geven. Wanneer het aanmaken van de mailbox gedaan is, kunt het wachtwoord wijzigen.

Een vergelijkbare dienst als Google Apps wordt overigens ook geboden door bijvoorbeeld Yahoo en Microsoft (Live Mail).
Toon instructies voor het aanmaken van een Google Apps account

Indien u onderstaande handelingen te ingewikkeld vindt of er geen tijd voor heeft, kunt u ze ook door Tomston laten doen. De kosten hiervoor bedragen éénmalig € 25,- (exclusief btw).
Let op: indien u ons hiertoe opdracht geeft, gaat u er ermee akkoord dat wij bepaalde klantgegevens (uw naam, adres, telefoonnummer, enz.) met Google delen. Dit is vereist voor het aanmaken van een Google Apps account.

 1. Google Apps account maken
  U kunt gemakkelijk online een Google Apps account aanmaken, bij de gratis versie beschikt u over een mailbox van 7GB.
 2. Eigendom van het domein verifiëren bij Google Apps
  Om e-mail via Google Apps te ontvangen, dient u eerst aan Google te 'bewijzen' dat u ook echt de houder bent van de opgegeven domeinnaam. Dit doet u door in uw Google Apps account het eigendom van het domein te verifiëren middels het maken van een TXT-record. Het TXT-record kunt u in de nameserver invoeren wanneer u ingelogd bent in uw website op de pagina Beheer > Instellingen > Nameserver.
 3. MX-records instellen van uw domeinnaam
  De MX-records in de nameserver bepalen op welke server uw e-mail afgeleverd wordt. Om ervoor te zorgen dat uw e-mail bij Google Apps wordt afgeleverd, dient u daarom de MX-records van Gmail in de nameserver in te voeren. Ook dit kunt u doen op de pagina Beheer > Instellingen > Nameserver wanneer u ingelogd bent in uw website.
  Gmail MX-records

Optie 2: E-mail via Ospito Internet

Tomston werkt ook samen met Ospito Internet voor het beheer van e-mail accounts. Nadat u bij Tomston een website besteld heeft, kunnen wij snel en gemakkelijk voor u een e-mail account bestellen. U ontvangt vervolgens van Tomston alle gegevens voor uw nieuwe account zodat u uw e-mail kunt ontvangen en verzenden in het e-mailprogramma van uw keuze. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van webmail.
Ospito Internet biedt uitstekende support en is daarom een aanrader voor iedereen die weinig ervaring heeft met het instellen van een e-mail account.
Ondersteuning: Telefonisch of per e-mail
Prijs: € 90,- per jaar (u ontvangt een factuur van Ospito Internet)

Optie 3: Kies uw eigen e-mail provider

U kunt zelf een provider te kiezen die voor u de e-mail verzorgt. Misschien heeft u op dit moment al een provider waarover u tevreden bent.
Als uw domeinnaam door Tomston beheerd wordt, dient u door ons de juiste MX-records in te laten stellen. U kunt de MX-records opvragen bij het bedrijf waar u de mailbox wilt onderbrengen.
Indien uw domein niet door Tomston wordt, neem dan contact op met de beheerder van uw domeinnaam.

Alle prijzen op deze pagina zijn exclusief 21% BTW.

14 dagen gratis en vrijblijvend testen

PROBEER NU