Om bepaalde Google diensten te kunnen gebruiken in combinatie met uw eigen domeinnaam, is het eerst nodig om uw domeinnaam te verifiëren. Hiermee 'bewijst' u aan Google dat u de rechtmatige houder van het domein bent.
Het gaat onder andere om deze diensten:

Nadat u een Google account heeft aangemaakt, kunt u uw domeinnaam verifiëren door een 'DNS TXT' record aan uw website toe te voegen. U krijgt hiervoor van Google een code (zie screenshot), die u bij uw website op de pagina Beheer > Instellingen > Nameserver moet invoeren.
Voeg op uw website bij 'Naam' uw domeinnaam in (zonder 'www.'), gevolgd door een punt. Bij 'Type' selecteert u de optie 'TXT' en bij 'Waarde' plakt u de verificatiecode van Google. Als laatste klikt u op Wijzigingen opslaan.

Belangrijk: nadat u de code op de juiste manier in uw website heeft ingevoerd, kan het tot 48 uur duren voordat uw site door Google geverifieerd wordt.

Eigendom verifiëren
Indien uw beschikt over een ftp-account bij uw website, kunt ook het eigendom van uw site verifiëren door een HTML-bestand te uploaden. De optie hiervoor wordt meestal getoond onder "Alternatieve methoden". Let erop dat u het bestand dan niet in een folder plaatst.

14 dagen gratis en vrijblijvend testen

PROBEER NU